אטרקציות בתל אביב והרצליה
אזור המרכז – תל אביב, יפו והרצליה, שופע באטרקציות ודברים שאפשר לעשות עם הילדים, עם כל המשפחה, כזוג או לבד לגמרי. תל אביב הרב-גונית והמוכרת כבירת התרבות של ישראל כוללת כמה מן נקודות העניין המפורסמות ביותר בארץ הקודש. מוזיאון ארץ ישראל, נמל יפו, חופי הים של תל אביב ועוד מגוון מקומות מרתקים בעיר הלבנה שיספקו לכם חופשה אורבנית מלאת אדרנלין ועניין. בעמוד זה אספנו עבורכם מגוון אטרקציות בתל אביב החל מהמובילות והפופולאריות ביותר ועד המיוחדות והחבויות ברחובות תל אביב הקסומים.
אטרקציות מקומיות
מוזיאונים בתל אביב: לספוג קצת תרבות בעיר הגדולה
תל אביב, העיר האורבנית והתוססת בישראל נודעת גם בזכות מרכזי תרבות רבים. ואכן יש לא מעט אטרקציות בתל אביב שכוללת העשרה, תרבות ואומנות. אפשר לקפוץ למוזיאון לאומנות פלסטית ולהתרשם מתערוכות שונות, לקפוץ לבית שבו גר ועבד אמן מקומי והיום משמש מוזיאון ליצירותיו, לבקר באחד המוזיאונים המספרים את תולדות העם והגופים הצבאים שפעלו בישראל לאורך השנים או למוזיאון טבע השר הלל לחי ולצומח. מוזיאון ישראל הכולל תערוכות משתנות במגוון רחב של נושאים גם הוא נמצאים בין רשימת מוזיאונים בתל אביב שממש כדאי לבקר בהם כשיש כמה שעות פנויות.
מוזיאון תל אביב לאמנות
כאשר מדברים על מוזיאונים בתל אביב, שני המוזיאונים הבולטים ביותר הם מוזיאון תל אביב לאמנות ומוזיאון ארץ ישראל. במוזיאון תל אביב לאמנות ישנן תערוכות קבועות ומתחלפות: ציורים, פסלים, צילומים, מיצגים, רישומים, אדריכלות ועוד. ההתמקדות היא באמנות בת זמננו, כאשר בין האוספים הקבועים ניתן למצוא מבחר עבודות של אמנים מובילים כמארק שאגאל, וינסנט ואן גוך, פאבלו פיקסו, נחום גוטמן, ג'קסון פולוק ועוד. רחבת מוזיאון תל אביב מכילה פסלים סביבתיים ומהווה אטרקציה בפני עצמה.
מוזיאון ארץ ישראל
מוז"א, או מוזיאון ארץ ישראל נמצא בצפון העיר, מצפון לנחל הירקון. כמו מוזיאונים רבים בתל אביב מדובר במוזיאון שאינו עוסק באמנות פלסטית בלבד – מדובר במוזיאון רב תחומי שמציג תרבות ישראלית בעבר ובהווה. מוזיאון ארץ ישראל הוא אחד משלושת המוזיאונים הגדולים בארץ הוא מתפרש על שטח של כ-200 דונם. בלב המוזיאון פזורים אתרי עתיקות בינם פסיפסים, גתות, טחנות קמח וריחיים לייצור שמן ובצדו הפלנטריום המציע הופעות הנוגעות בכוכבים. בין תערוכות הקבע במוז"א ניתן לגלות אוספי כלי זכוכית ונחושת, ביתני מלאכות כפי שנעשו בעבר, פולקלור ומטבעות. התערוכות המתחלפות מגוונות מאד: מאמנות ישראלית גאה ועד תולדות הסנדלים, קעקועים ופיקניקים ואפילו דינוזאורים וחדרי בריחה.
מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות
מוזיאונים בתל אביב אינם סובבים רק סביב האומנות הפלסטית – כמו מוזיאון ארץ ישראל, גם בית התפוצות או בשמו המלא מוזיאון העם היהודי בבית התפוצות סובב סביב האנשים והתרבויות שמרכיבות את הפסיפס הארץ ישראלי. אם מוזיאון ארץ ישראל מתמקד בעיקר סביב האזור הגאוגרפי של ישראל, בית התפוצות מקיף את העם היהודי על תפוצותיו ותרבויותיו השונות: הקשר בין יהודים ועמים אחרים בתפוצות השונות, התפתחות הזהות היהודית. המידע מועבר באמצעים שונים: מוזיקה, שמות משפחה ועצי משפחה, תמונות וסרטונים.
מוזיאון נחום גוטמן
באחד הבתים בשכונת נווה צדק, השכונה היהודית הראשונה מחוץ לחומות יפו התגוררו שלושה שותפים: יוסף אהרונוביץ', דבורה בארון ויוסף חיים ברנר. עורך ושני סופרים. באותה התקופה, הבית שימש כמערכת עיתון "הפועל הצעיר". לאחר נישואי אהרונוביץ ובארון, הבית נודע כבית הסופרים בשמשו כמקום מפגש לסופרים תל אביביים רבים. שנים לאחר מכן הבית הוזנח וכמעט והוצע כנגדו צו הריסה כאשר הוחלט לשמרו. הבניין שעבר שיפוץ ושימור חובר לו יחדיו עם אוסף מיצירותיו של האמן התל אביבי נחום גוטמן שמשפחתו תרמה ובמקום נפתח מוזיאון נחום גוטמן. במקום תערוכות קבועות מיצירותיו של נחום גוטמן ותערוכות משתנות של אמנים אחרים המנהלים עם יצירותיו של האמן דיאלוג מורכב בין זמנים ונקודות מבט שונות.
המדריך למטייל הגאה בתל אביב: ים, אטרקציות ומצעד צבעוני
תל אביב, העיר שאף פעם לא הולכת לישון, היא אחת הערים הידידותית ביותר לקהילה הגאה (Gay-friendly) בעולם, ואכן לא אחת היא מככבת באתרי תיירות רבים בהקשר זה. ליינים של מסיבות, פאבים עם נוכחות גאה מרשימה, חופים וגם מרכז עירוני לקהילה הגאה בחסות העירייה. בחודש הסובב את מצעד הגאווה, העיר מעלה הילוך: יותר מסיבות, יותר תיירים והרבה יותר פעילויות ואטרקציות הפונות אל הקהילה.
מצעד הגאווה – אטרקציה חובה לכל הקהילה!
כאמור, יש לא מעט אטרקציות בתל אביב שפונות לקהילה הגאה, אך גולת הכותרת ללא ספק הוא מצעד הגאווה של תל אביב אשר בשיאו, מכיל יותר ממאה אלף משתתפים. המצעד מתקיים בתחילת חודש יוני מדי שנה, ואומנם הוא לא המצעד היחידי בארץ, אך הוא בוודאי הגדול, הצבעוני והמוכר מבין כולם, ולא רק ברמה המקומית. מלבד המצעד עצמו, העיר כולה נצבעת בגווני הקשת ובתי עסק רבים תולים דגלי גאווה להזדהות עם הקהילה. אז מה תמצאו במצעד בתל אביב? משאיות עם רקדנים, מוזיקה מטורפת, דראג קווינס במלא תפארתן וגם לא מעט ילדים.
המצעד מתחיל בהופעות ודוכנים ומסתיים במסיבה ענקית עם מיטב האמנים. תאריך המצעד אינו מקרי והוא בא לציין את יום השנה למהומות סטונוול שהצמיחו את ארגוני שוויון הזכויות לקהילה ברחבי העולם. התאריך חשוב, אבל השמש לא מתחשבת: יוני בתל אביב הוא חם, רותח ממש! בין כל התיירים, המסיבות, והמצעד עצמו גם לשמש יש מה להוסיף ומכיוון שהמצעד יוצא בשעות הצהריים חשוב מאד להתחמש בקרם הגנה, הרבה מים ורצוי גם בכובע. מניפות ואקדחי מים גם הם יתקבלו בברכה.
מגוון ליינים ומסיבות ייחודיות בתל אביב הגאה
ישנם כמה מקומות בעיר המזוהים עם הקהילה הגאה ואולי המקום המרכזי ביותר בו תוכלו לקבל מידע לגבי פעילויות קרובות הוא המרכז הגאה בליבו של גן מאיר. בואו לקבל מידע ולתפוס קצת שקט מכל ההמולה בבית הקפה שבמקום. קחו אויר, כי המסיבות הכי שוות נגמרות לפנות בוקר!
חופי ת"א – האטרקציה המובילה בקרב הקהילה
כל חופי תל אביב הן אטרקציה מיוחדת בקרב תיירים וישראלים רבים, אך ישנם חופים אהובים במיוחד בקרב הקהילה. חוף הילטון נחשב, ובצדק, לחוף הגאה של תל אביב והוא בהחלט האהוב ביותר על קהילת ה-LGBTQ בתל אביב. החוף קנה לו שם עולמי ולאחרונה אף נבחר ע"י המגזין Newsweek במקום הראשון ברשימת החופים הגאים הטובים ביותר בעולם(!) חוף הילטון נמצא ממש קרוב למרכז ההתרחשות של תל אביב, ותמצאו שם את כל המי ומי מהברנז'ה הגאה. סופי השבוע בעונות החמות עמוסים במיוחד ולמי שמעדיף בילוי רגוע יותר מומלץ להגיע ביום חול.
בחלקו הצפוני של חוף הילטון תוכלו למצוא את "חוף הכלבים" שנועד לספק מענה לאלה שרוצים לבלות עם כלביהם בחופשיות בים. חוף זה מושך לא מעט רווקים ורווקות, סטרייטים וגאים כאחד. חלקו של חוף הילטון, המזוהה יותר עם הקהילה, נמצא מצפון לשובר הגלים.
סיור משביל העצמאות לדיזנגוף סנטר
אנו יוצאים היום לסיור בליבה של העיר תא לאורך שדרות רוטשילד. השדרה נמתחת מרחוב הרצל במערב ועד לכיכר העיר הלבנה (כיכר התזמורת) זהו מסע אל ערש לידתה של העיר העברית הראשונה שנוסדה ב 1909 . השדרה הייתה עמוד השדרה והסמל להתפתחותה של העיר תא מעיר קטנה לכרך הומה . כאן בלב השדרה התחוללו אירועים גדולים ששינו את פני ישראל ועיצבו את זהותה המודרנית.
את סיורינו נתחיל בלובי המערבי של מגדל שלום אליו מוביל שער מס' 1. הבניין ניצב בפינת הרחובות הרצל ואחד העם . קיר הלובי כולו מציג עבודת פסיפס מרהיבה של האומן נחום גוטמן שגדל בת"א ברחוב הרצל הסמוך.
נצא מן הבניין ונעמוד ליד הבית בפינת הרחובות הרצל ואחד העם . זהו ביתו של הוגה הרעיון ומייסד העיר ת"א עקיבא אריה וייס הבית בנוי מלבני מלט זיפזיף וצדפים והינו אחד משני הבתים היחידים ששרדו מבתיה הראשונים של העיר. על הבית משקיף מגדל שלום שנחנך ב 1966 על חורבות בית הספר הגמנסיה הרצליה.
שימו לב ל "שביל העצמאות" , פס ממתכת פליז, הנמתח לאורך המדרכות שילווה אותנו בחלק מן הסיור. על השביל 10 תחנות המספרות את סיפורה ההיסטורי של "תל אביב הקטנה" ואת סיפור הכרזת המדינה. נלך על שביל העצמאות המקיף את המבנה ממערב , נחלוף ליד פסלו של אלפרד דרייפוס ונגיע לכיכר קטנה היא כיכר גוטמן . בלב הכיכר ניצבת מזרקת הפסיפס המרהיבה של נחום גוטמן המתארת את ההיסטוריה של יפו ושל ת"א.
נשתלב לתוך שדרות רוטשילד נלך לכוון מזרח ונחצה את רחוב הרצל . כאן ממש צולמה התמונה המפורסמת המפורסמת של טקס הגרלת הצדפים ההיסטורי, בו חולקו המגרשים למייסדי העיר. התמונה נחשבת עד היום כמנציחה של הרגע בו נולדה העיר.
כאן גם עמד פנס הרחוב הראשון של העיר וכאן גם עומד הקיוסק המיתולוגי של העיר ששוחזר בשנות ה80. אתם מוזמנים לשתות כוס גזוז בקיוסק ולהרגיש את הטעם של ת"א הקטנה. אנו ממשיכים לאורך השדרה חולפים על פני עמד המודיעין הערונית – מומלץ להתעדכן על הנעשה בעיר ולקבל מידע על השביל ותחנותיו.
הבית החשוב ביותר על שביל העצמאות הוא כמובן בית העצמאות הניצב בשדרות רוטשילד מס 16. כאן בבית זה מראשוני הבתים של העיר התגורר ראש העיר הראשון מאיר דיזנגוף יחד עם רעייתו צינה . עם מותה תרם דיזנגוף את הבית שהפך למוזיאון האומנות הראשון של העיר בשנות ה30.
ביום שישי ה 14 במאי 1948 נבחר בניין המוזיאון לארח את טקס " הכרזת העצמאות". ונולדה המדינה. ממולץ מאוד לא לפספס ביקור במקום.
נמשיך במסעינו על השדרה נחלוף ליד אנדרטת המייסדים עליה חקוקים שמות מייסדי העיר . בריכת המים והמזרקה מנציחות את המקום בו עמד מגדל המים הראשון של העיר. נעצור אל מול הבית בשדרות רוטשילד 23 זה היה ביתו של משה שרת ראש הממשלה השני של מדינת ישראל.
בבית התגורר גם אליהו גולומב מייסד ומפקד ההגנה. כיום פועל במבנה מוזיאון ההגנה. נמשיך על שדרות רוטשילד בצומת עם רחוב אלנבי נפנה מבתינו לבניינים האקלקטיים היפים מימין מלון גנוסר ומשמאל בית לדרברג שניהם דוגמא לסגנון האדריכלות האקלקטית המרהיבה שהייתה דומיננטית בעיר בשנות ה20. כאן מומלץ לפנות שמאלה על רחוב אלנבי וללכת על שביל העצמאות לכוון צפון עד לבניין "בית הכנסת הגדול של תא" מומלץ מאוד להכנס ולהתרשם מיופיו ועוצמתו של בית הכנסת הפועל כאן מאז 1925 .
מבית הכנסת נחזור לשדרות רוטשילד ונתקדם לכוון מזרח . בית לוין ברוטשילד 46 עבר שימור מרהיב בעבר היה בית מגורים וגם בניין השגרירות הרוסית. ממולץ להכנס לסמטת שד"ל ולבקר בבית הכנסת הספרדי העומד במרכזה.
אנחנו נכנסים ממש אל תוך שטחה של "העיר הלבנה" עדות לכך תמצאו ליד הקיוסק הניצב על השדרה בפינת רחוב נחמני. שימו לב ממש בסמוך למעבר החציה, לאריח הברונזה הטבוע בשדרה. האריח מנציח את הכרזתה של ה"עיר הלבנה " כאתר מורשת עולם" ב2003.
שני הקיוסקים הנמצאים בחלק זה של השדרה הם הזדמנות נהדרת לעשות הפסקת ולשתות קפה.
עם כוס הקפה בית רצוי להעיף מבט לעבר הביניים בשדרות רוטשילד 82 ו 84 בית רובינסקי ובראון ובית אנגל מהבתים הבולטים שנבנו בעיר בשנות השלושים. בית אנגל 84 נבנה ע"י האדריכל הידוע זאב רכטר והיה הבניין הראשון על המודים בעיר
התעכבו לרגע בצומת הרחובות רוטשילד שנקין כאן יש בפניכם אופציה לרדת ברחוב שנקין ולהתחבר לשוק הכרמל . אנחנו נמשיך בהליכה לאורך השדרה ונגיע לכיכר הבימה
ב-2017 קיבלה הכיכר מראה חדש לאחר שיפוץ ושיקום . בלבה של השרה נטוע גן ומסביבו ספסלי ישיבה המנגנים מוזיקה קלאסית שקטה.
נחצה את הכיכר לכוון היכל התרבות ונעבור בתוך גן יעקב שהוקם על גבעה, בין בית הבימה והיכל התרבות. במקור תוכנן להקים על גבעה זאת את מוזיאון תל אביב ועל כן נבנה בית הלנה רובינשטיין בסמוך לה. אולם, על מנת לשמר את עצי השקמה העתיקים הוחלט לבנות את מוזיאון תל אביב במקום אחר.
חציית הכיכר מובילה אותנו אל רחוב דיזנגוף פינת שדרות חן כאן מסתיים הסיור שלנו. אתם מוזמנים כעת לפנות שמאלה לרדת במורד רחוב דיזנגוף הישר לחיקו החם של דיזנגוף סנטר שהוא הסיום המושלם לסיור כל כך תל אביבי.
אנו ממליצים לקחת מונית מהשדה אל המלונות.
מרחק:
דן תל אביב - 26 ק"מ
דן פנורמה תל אביב - 24 ק"מ
מלון לינק - 26 ק"מ
דן אכדיה הרצליה - 37 ק"מ
כמו כן, אוטובוסים ותחבורה ציבורית זמינים.