דבר נוסף שתל אביב ידועה בו זה הקולינריה – אי אפשר לדבר על אטרקציות בתל אביב בלי להזכיר את המסעדות הגודשות את העיר וההיצע העצום המחכה בכל פינה. יש כאן הכל מהכל – מסעדות פועלים עממיות לצד מסעדות שפים יוקרתיות, דוכני שווקים ופינות חמד קולינריות נסתרות. הטבעונות אף היא נותנת את אותותיה בסצנה המקומית ואלו אינם נאלצים יותר להסתפק בתוספות בלבד. שלוש המלצות למקומות השווים ביותר לפניכם!
באנה – לטבעונים שבינינו
אי אפשר לדבר על מסעדות בתל אביב בלי לדבר על האופציה הטבעונית. ישנן לא מעט מסעדות טבעוניות המציעות שלל אפשרויות – מסעדות אתיופיות או הודיות, כאלו המתמחות בסושי טבעוני ואפילו את אלו שיציעו לכם המבורגרים או פיצה על טהרת הצמחים. מסעדה טבעונית יציבה ומומלצת בתל אביב היא מסעדת באנה שנפתחה על ידי זוג שפים - דן ארואץ וחנוך שכטר, שניהם בוגרי אייל שני ומסעדותיו. המסעדה מציעה תפריט עדכני ומשתנה המבוסס על הצומח בלבד. ללא תחליפים, ללא פשרות ועם מעט מאד עיבוד. חצילים שרופים, גספצ'יו טרי מעגבניות שרי כתומות, אפרסקים מקורמלים או פטריות צלויות – רעבים לא תצאו מכאן. מומלץ לשבת בחצר המדהימה של המסעדה.
- מיקום: נחמני 36 תל אביב
- שעות הפתיחה: ב-ה 12:00-23:00, שישי: 10:00-23:00, שבת: 11:00-23:00, סגור בימי ראשון
ביתא קפה – מסעדת שפית עם נשמה
מה שהתחיל את דרכו כבית קפה קטן ושכונתי הפך עם הצטרפותה של השפית איילת לטוביץ' לרשת של מסעדות שף ייחודיות בתל אביב והסביבה, עם נגיעה אישית ואווירה נינוחה. הסניפים ממוקמים בשכונות שקטות בין עצים מוריקים עם שפע מקום שמאפשר לילדים קטנים להתרוצץ בחופשיות מסביב. התפריטים מוקפדים ומקפידים על איזון והרמוניה, פונים לקהל רחב של אוכלי כל וטבעונים, זוגות ומשפחות, נמנעים מגלוטן וחובבי עוגות הגזר. האוכל איכותי וטרי, הסביבה נינוחה והאווירה רגועה. שילוב של השפעות קולינריות גליליות, פרסיות ודרום איטלקיות יוצרות שפה קולינרית ייחודית וטעימה. במסעדה תגלו תפריטי ארוחות בוקר לצד תפריטי צהריים וערב, הכל עם הנגיעה האישית. לא כדאי לוותר על כריך סרדינים חם, או פסטה קצרה עם נקניקיות משובחות, שעועית ירוקה והרבה לימון. במסגרת הנגיעה הייחודית המסעדה גם מציעה שירות סירי לידה – משלוחי אוכל איכותי לבית שבאים להזין ולהקל לאחר הלידה ובכלל, ליולדת ולכל יתר בני המשפחה.
- מיקום: ברודצקי 17 תל אביב
- שעות הפתיחה: א-ו 08:00-23:30, שבת: 09:00-23:30
גרקו – לפתוח שולחן מול הים, כמו ביוון
מסעדות בתל אביב מתמחות בשלל מטבחים – יפניות, רומניות, הודיות, ברזילאיות, ספרדיות וגם יווניות. מסעדה יוונית מומלצת יושבת בצפון העיר בשכונת אזורי חן, עם מרפסת גדולה פתוחה אל הים. התפריט הוא יווני אותנטי שעבר התאמה למטבח הישראלי – וביוון כמו ביוון המזטים שולטים: סקורדליה וציזיקי, טארמוסאלטה וטירוקפטרי, סלטים, גירוס וסובלקי, דולמדס, פאבה או ספנאקופיטה – אם לא הבנתם מילה, המנות מלוות בהסברים. פטה ודבש, שמן זית ואורגנו שולטים בטעמים המופלאים המביאים את יוון היישר אל הצלחת. מנות דגים ופירות ים, ירקות ותיבול ולחמים יוונים מופלאים עם ובלי מילוי גבינה האופייני להרים.
- מיקום: אורי צבי גרינברג 25 תל אביב
- שעות פתיחה: א-ה 12:00-24:00, ו-ש 10:00-24:00