
זמן הכנה: 50 דקות
דרגת קושי: קלה
(20 יחידות)
המרכיבים:
- 20 עלי גפן חלוטים למשך 4 דקות , ומקוררים .
- 1 בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות .
- 2 עגבניות (אדומות) קצוצות לקוביות קטנות .
- 1 עגבנייה פרוסה
- 1 כוס אורז בסמטי . טיפ :אפשר להשתמש באורז עגול .
- צרור פטרוזיליה קצוץ .
- 1/2 כף מלח .
- 1 כף בהרט .
- 1 כף שמן זית .
אופן הכנה:
- שוטפים את האורז, מסננים ומעבירים לקערה "האורז לא מבושל".
מוסיפים את הירקות הבהרט מלח ושמן זית ומערבבים היטב .
- מניחים עלה גפן חלוט על משטח עבודה עם הצד המחוספס כלפי מטה.
בחלק הרחב של העלה מניחים כף מתערובת האורז, וסוגרים בגלגול עד אמצע העלה.
מקפלים פנימה את צדי העלה וממשיכים לגלגל עד הסוף.
- מסדרים את עלי הגפן בסיר (בצורת עיגול ) מכסים במים ומתבלים בכף במלח.
מניחים מעל עלי הגפן פרוסות עגבנייה וצלחת שתשמש כמשקולת .
מבשלים כ-50 דקות עד שעה וחצי.

טיפ:
- לבשל על להבה נמוכה עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים ותוך כדי בישול כדאי לקחת את הסיר ולנענע מצד לצד כדי שנוזלי הבישול יתפזרו באופן אחיד בסיר.
- מומלץ לסחוט לימון מעל עלי הגפן .
- ניתן להגיש חם או קר .