קדירת עוף, פוזילי וירקות
קדירת עוף, פוזילי וירקות
החומרים (ל10 מנות):
5 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
5 שיני שום
5 יחידות רבעי עוף
5 יחידות שוקי עוף
500 גרם פסטה פוזילי
1 גבעול כרשה פרוס לחתיכות של 2 ס"מ
2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
3 גבעולי סלרי פרוסים לחתיכות של 2 ס"מ
2 כפות פפריקה אדומה
1 כף פפריקה חריפה
5 כפות דבש
2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 ליטר ציר עוף
מחממים בסיר רחב בעל תחתית עבה את שמן הזית.
מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות.
מוסיפים את השום ומאדים כדקה.
בעזרת כף עץ מזיזים את הבצל והשום לדפנות ומסדרים על תחתית הסיר את חלקי העוף, העור כלפי מטה.
מכסים את העוף בבצל ובשום ומשחימים אותו כ5 דקות.
הופכים את העוף לצד השני ומשחימים 4-5 דקות.
מוסיפים את הירקות, התבלינים, הדבש ומיץ התפוזים ומערבבים בעדינות, נזהרים שחלקי העוף לא יתפרקו.
מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע, תוך בעבוע קל. מוסיפים את הפסטה ומבשלים בנוזלי הקדירה כ12 דקות.
מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים כמנות אישיות, או בצלחת למרכז השולחן כתבשיל.
לחימום חוזר: יש לחמם בסיר עם מכסה על אש נמוכה ובמידת הצורך להוסיף מעט ציר עוף או מים.
בתיאבון!